Имах любовник италианец, винаги като му ходех на гости ме посрещаше с тях, страхотна прелюдия към страстната ни любов

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имах любовник италианец, винаги като му ходех на гости ме посрещаше с тях, страхотна прелюдия към страстната ни любов
Имах любовник италианец, винаги като му ходех на гости ме посрещаше с тях, страхотна прелюдия към...
16011
Имах любовник италианец, винаги като му ходех на гости ме посрещаше с тях, страхотна прелюдия към страстната ни любов
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Според традиционната италианска рецепта,  бишкоти ди Прато, познати също като кантучини, са двойно изпечени италиански бисквити. Това е общото наименование на едни от най-популярните сладкарски изделия в Италия, подобни на хрупкави бисквитки, пълни с ядки и захаросани плодове.те се приготвят без използването на мазнина и бакпулвер, така че сладките стават по-сухи и което е важно – биха могли да се съхраняват за дълго време!

Предлагаме ви да приготвите това кулинарно изкушение от Италия като можете да използвате няколко вида ядки и сушени плодове.

Бихте могли да замените стафиди със сушени боровинки или да ползвате и двете. От захаросаните плодове идеално се вписват лимоновите кори и сушеното киви. Не се притеснявайте, тези бисквити не стават много сухи и твърди

 

Необходими съставки:

Пшенично брашно – 2,5-3 чаени чаши
Яйца – 5 бр.
Стафиди – 100 гр
Бадеми – 100 гр
Лешник – 100 гр
Захаросани плодове – 100 гр
Захар – 1 чаена чаша
Канела – на вкус
Джинджифил – на вкус


Приготвяне:


Смесете стафидите и натрошени захаросани плодове в купа. Изсипете вряла вода и оставете за 10 минути, след което излейте водата и изстискайте леко получената смес.


Разбийте 4 яйца със захар, докато се получи кремообразна консистенция. Добавете канела и джинджифил. Можете да добавите и други подправки на вкус (индийско орехче, анасон, кардамон). Докато продължавате да разбивате яйцата, добавете на части пресятото брашно.


Омесете достатъчно дебело тесто, без бучки; трябва да се получи консистенция, подобна на вискозен мед. Ако масата е твърде течна, регулирайте плътността на брашното.
Добавете захаросаните плодове, брашното и ядките към тестото, внимателно разбъркайте със шпатула.

Покрийте тавата с хартия за печене, сложете тестото, оформено в една или две багети – в зависимост от количеството на тестото и големината на тавата. Поръсете с брашно, намажете отгоре с разбито яйце. Печете 30 минути при 200 градуса.


Извадете десерта от фурната и без да чакате да изстине, го нарежете на филийки с дебелина 15-20 мм. Получените бисквити върнете във фурната и запечете за още 5-7 минути. Пожелаваме ви приятен чай с италиански бишкоти!


В Италия този невероятен десерт се сервира с различни напитки: кафе, чай, сок, но по-често с чаша десертно вино….

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft