Имах малко кайма и няколко варени яйца - обърках, наредих и всички си облизахме пръстите направо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имах малко кайма и няколко варени яйца - обърках, наредих и всички си облизахме пръстите направо!
Имах малко кайма и няколко варени яйца - обърках, наредих и всички си облизахме пръстите направо!
28986
Имах малко кайма и няколко варени яйца - обърках, наредих и всички си облизахме пръстите направо!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Имах смляно месо и смятах да направя с него руло Стефани . Децата обаче се намръщиха, защото напоследък все него приготвям, затова реших да опитаме нещо ново. Така ми хрумна рецептата за нещо средно между руло от кайма и мусака, леко и полято със сос бешамел и настърган кашкавал.

Заповядайте рецептата за моята Мусака Фантазия - надявам се да ви хареса!

Мусака Фантазия с варени яйца

Продукти:

500 г мляно месо

1-2 глави лук (или 4 стръка пресен лук)

2+2 супени лъжици олио

2 чаши вода

1 супена лъжица суха подправка (Вегета)

½ чаена лъжичка черен пипер

6 варени яйца

1 несварено яйце

1 супена лъжица брашно

200 мл прясно мляко

100 г кашкавал

мусака с варени яйца

Приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно, добавят се сухи подправки, чаша вода и 2 супени лъжици олио, след което се слага на огъня да къкри. Когато водата се изпари, добавете каймата и черния пипер, след което налейте още една чаша вода и оставете да къкри заедно при непрекъснато бъркане.

Когато водата се изпари, добавете едно сурово яйце и разбъркайте бързо. Намаслете огнеупорен съд, разполовете яйцата и ги наредете с жълтъка надолу.

Поставете месото върху яйцата и го разпределете равномерно на един пласт.

Загрейте 2 супени лъжици олио, след това добавете брашното и го запържете малко, така че да остане бяло, след това налейте млякото и разбъркайте, за да се сгъсти малко. Посолете леко и като е готов сосът, залейте равномерно месото с него. Накрая се настъргва кашкавал и се пече на 150 градуса около час.

Сервирайте ястието топло!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft