Как да си направим любимите макарони на фурна

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим любимите макарони на фурна
Как да си направим любимите макарони на фурна
75789
Как да си направим любимите макарони на фурна
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Като дете майка ми често готвеше юфка за вечеря и винаги изваждаше буркан с най-доброто сладко от ягоди. На галено наричахме това ястие „бабка“ и го обичахме повече от всичко друго.

Днес редакцията ни ви кани да се върнете в най-добрите години от живота си и да сготвите юфка - уверяваме ви, че всички ще я харесат.

 

Съставки

юфка 300 гр

Извара или сирене 500 гр

Яйце 3 бр.

Захар 150 гр

Ванилия 10 g

Масло 50 гр

 

Подготовка

Сварете юфката в леко подсолена вода, изцедете в гевгир, изплакнете с течаща вода и оставете да се охлади.


Разбийте яйцата в дълбока купа  с миксер заедно със захарта и ванилията, докато започнат да изсветляват.


Добавете извара към яйчената маса и разбийте, докато получите хомогенна маса.


Изсипете охладената юфка в изварата с яйцата и разбъркайте добре.


Покрийте съд за печене с хартия за печене, намажете с масло или олио и разпределете сместа добре като я изравните. Печете във фурна, загрята до 180 ℃ за около 50 минути. Проверете готовността с клечка за зъби на различни части в юфката. 

Охладете преди сервиране, нарежете на порции и поръсете всяка с пудра захар или лъжица ягодово или черешово сладко . Това ястие ще се хареса както на деца, така и на възрастни, защото има наистина незабравим вкус. Наслаждавайте се на готвенето и споделяйте любимите си рецепти с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft