Имах няколко дюли и се чудих какво да ги правя, тогава се сетих за тази рецепта, божествени станаха
16 Ноември 2017
51499
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
4 узрели дюли
100 гр едри стафиди
100 гр орехи
1 ч. л.
пудра захар
2 с. л. мед
щипка канела
сока и кората на 1 лимон
2 с. л. мед
щипка канела
сока и кората на 1 лимон
Начин на приготвяне:
Измийте дюлите под течаща вода и с помощта на четка премахнете мъхчето от кората. Отстранете сърцевината на плодовете и ги потопете в студена вода. Орехите нарежете с ножа, стафидите измийте и подсушете. Смесете меда, орехите, стафидите, канелата, лимоновите сок и кора (настъргана). С получената смес напълнете дюлите.
Загрейте фурната до 180 градуса, подредете плодовете в тава, покрийте ги с фолио и печете в продължение на 40 - 50 минути. 10 минути, преди да извадите от фурната, махнете фолиото. Когато дюлите изстинат, поръсете с пудра захар и поднесете.
Да ви е сладко!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари