Имах рожден ден и исках да спретна нещо специално, с което да изненадам всички и най- вече себе си, тогава се сетих какво ме научи баба

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имах рожден ден и исках да спретна нещо специално, с което да изненадам всички и най- вече себе си, тогава се сетих какво ме научи баба
Имах рожден ден и исках да спретна нещо специално, с което да изненадам всички и най- вече себе...
39687
Имах рожден ден и исках да спретна нещо специално, с което да изненадам всички и най- вече себе си, тогава се сетих какво ме научи баба
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази питка с червен пипер е извънредно вкусна и задължително е необходимо да се пробва.

 

Съставки, които ще са ви необходими:

1 кубче мая
1 с. л.

захар
500 мл прясно мляко
1 кг и 200 г брашно
1 с. л. сол
3 яйца 1 белтък
125 г немско масло
червен пипер за оцветяване на корите
1 к. ч. олио (за намазване на корите в комбинация с маслото)
1 жълтък и олио за намазване преди печене

Активирайте маята в малко топло мляко заедно със захарта. Пресейте брашното и в получената купчинка направете кладенче.

Сипете в него шупналата мая, солта, млякото, яйцата, белтъка и разтопеното масло, като 1/3 от него отделите за намазване между корите. Замесете меко тесто и го оставете на топло да втаса.

Втасалото тесто разделете на 3 топки – малка, по-голяма и най-голяма.

Най-голямата топка разделете на 4-ри части и оформете от тях 4 топки.

Две от тях оцветете с червен пипер.

Разточете 4 кори, като ги слагате една върху друга и ги намазвате с комбинирана мазнина – масло и олио. Последната кора не мажете.

По същия начин постъпете със средната топка. Разрежете слепените кори на 8 триъгълника, но не до края.

На всеки триъгълник направете прорез.

От върха на триъгълника промушете с пръст и превъртете 2 пъти навън. Когато сте обърнали всички триъгълници, се получава венец.

Средната топка също разделете на четири и разточете четири кори.

Две намажете с червен пипер. Намажете корите с масло и олио и ги наредете една върху друга, без да мажете най-горната.

Разрежете кръглата кора, разточена от средната топка, на 8 триъгълника, но този път ги отделете.

Направете разрез в средата на всеки от триъгълниците.

Отново превъртете върха на триъгълника два пъти през прореза.

Наредете новите „листа“ в средата на венеца. Най-малката питка разточете на кора и нарежете на кръгчета с формичка или чаша.

Наредете кръгчетата в редичка, като ги застъпвате отчасти. Завийте на руло и нарежете на няколко парчета. Стиснете в долния край, за да се получи розичка.

Направете още две и ги поставете в празното пространство в средата на питката. Оставете да втаса и намажете с жълтъка, разбит с олиото. Изпечете питката в умерена фурна до зачервяване.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft