Включвайте скарата и си пригответе вкусни пилешки дробчета на шиш !
Необходими продукти за пилешки дробчета на шиш:
Пилешки дробчета, лук, сол, пресен магданоз и малко олио. Количеството определете сами (нашите бяха 500 гр.
Приготвяне: пилешките дробчета се измиват добре и се оставят да се отцедят или ги подсушете с домакинска хартия. Лукът се реже на 2 части, после всяка половинка на 4. Подсушените дробчета се режат на сравнително еднакви хапки. Нанизвате на шишчето парченце лук, след него парченце от пилешкия дроб и така докато сложите 5-6 хапки от дроба. Приготвяте определените от вас шишчета и поливате с малко олио (колкото леко да се намазнят). По този начин пилешките дробчета не залепват за скарата.
Скарата трябва добре да е загряла. Шишчетата не се солят предварително, защото солта ще направи пилешкия дроб сух и твърд. Подреждате вашите дробчета на шиш върху скарата и печете. Завъртайте ги на често, за да се изпекат равномерно от всички страни. Изпечените пилешки дробчета на шиш се посоляват по ваш вкус и се наръсват със ситно нарязан пресен магданоз