Имах се за майстор на мекиците, докато не опитах унгарските! Леле, чудесия! Направо палят с вкуса...
28 Септември 2016
884909
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Лангош - в превод от унгарски означава "огнен". Това чудно вкусно ястие е наречено така, защото се пържи във врящо олио и се поднася с пикантен чеснов сос.
Най-често лангош се продават на панаири и улични магазини в Унгария и някои съседни страни. Ами, много са вкусни, трябва да опитате!
Продукти:
1,5 - 1,75 чаши брашно
4 картофа
1/2 ч.л.
захар
5 гр. суха мая
1/2 чаша прясно мляко
1/2 ч.л. сол
70 мл олио
Приготвяне:
- Сварете картофите в подсолена вода. Отцедете ги. Направете картофено пюре и го охладете.
- Разтворете маята в топлото мляко със захар. Оставете да престои в продължение на 5-10 минути.
- Изсипете брашното и солта при картофите. Брашно е необходимо да се пресее през сито и да се добавя бавно, за да се получи хомогенно тесто. Замесете тестото. Покрийте го с кърпа и оставете на топло място. Да не втасва повече от един час.
- Разточете тестото на слой с дебелина 1,5 см и изрежете кръгчета от него. Може и да не разточвате, а да оформите мекици с ръце.
- Загрейте олиото. Изпържете питките тесто до златисто-кафяво от двете страни.
- Натъркайте с чесън горещите мекици. Поръсете със сол.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари