Имах се за майстор на мекиците, докато не опитах унгарските! Леле, чудесия! Направо палят с вкуса си!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имах се за майстор на мекиците, докато не опитах унгарските! Леле, чудесия! Направо палят с вкуса си!
Имах се за майстор на мекиците, докато не опитах унгарските! Леле, чудесия! Направо палят с вкуса...
884909
Имах се за майстор на мекиците, докато не опитах унгарските! Леле, чудесия! Направо палят с вкуса си!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лангош - в превод от унгарски означава "огнен". Това чудно вкусно ястие е наречено така, защото се пържи във врящо олио и се поднася с пикантен чеснов сос.

Най-често лангош се продават на панаири и улични магазини в Унгария и някои съседни страни. Ами, много са вкусни, трябва да опитате!

Продукти:

1,5 - 1,75 чаши брашно

4 картофа

1/2 ч.л.

захар

5 гр. суха мая

1/2 чаша прясно мляко

1/2 ч.л. сол

70 мл олио

Приготвяне:

  1. Сварете картофите в подсолена вода. Отцедете ги. Направете картофено пюре и го охладете.
  2. Разтворете маята в топлото мляко със захар. Оставете да престои в продължение на 5-10 минути.
  3. Изсипете брашното и солта при картофите. Брашно е необходимо да се пресее през сито и да се добавя бавно, за да се получи хомогенно тесто. Замесете тестото. Покрийте го с кърпа и оставете на топло място. Да не втасва повече от един час.
  4. Разточете тестото на слой с дебелина 1,5 см и изрежете кръгчета от него. Може и да не разточвате, а да оформите мекици с ръце.
  5. Загрейте олиото. Изпържете питките тесто до златисто-кафяво от двете страни.
  6. Натъркайте с чесън горещите мекици. Поръсете със сол.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft