Пригответе тиквички у дома по този лесен начин и зарадвайте себе си и близките си.
Сочни и вкусни панирани тиквички с пилешко , гарнирани със зеленчуци и разтопен кашкавал - още докато го четете, знаете, че ще е много, много вкусно! Споделяме с вас рецептата и сме сигурни, че ще ви станат по-любими даже и от пържените:
Панирани тиквички с пилешко и кашкавал
Имаме нужда от:
- 1 тиквичка
- 1 глава лук
- 1 морков
- 2 скилидки чесън
- 1 домат
- 200 г кашкавал или твърдо сирене по желание
- 1 бр. пилешки гърди
- 2 яйца
- 2 супени лъжици галета
- сол
- смлян черен пипер
- мащерка
- връзка магданоз
- зехтин
Процедура:
Отстранете краищата на тиквичките и нарежете на 6 тънки надлъжни резена.
Поставете филийките в купа и ги поръсете със сол.
Оставете да се отцеждат 15 минути.
Загрейте зехтин в тиган.
Нарежете обеления лук на малки кубчета.
Добавете в тигана и запържете за 2-3 минути.
Добавете настъргания морков към лука, разбъркайте и запържете още 2-3 минути.
Счукайте чесъна върху твърда повърхност и го накълцайте на ситно.
След това добавете чесъна в тигана и разбъркайте.
Добавете нарязания на кубчета домат и разбъркайте.
Овкусете зеленчуковата смес със сол, черен пипер и мащерка.
Снимка: YouTube
Разбъркайте добре и запържете на слаб огън още 3-4 минути.
Нарежете пилешките гърди хоризонтално на три тънки резена.
Покрийте с фолио върху твърда повърхност и ги начукайте с чук за месо.
Снимка: YouTube
Поръсете месото със сол, черен пипер и натрийте със зехтин.
Разбийте яйцата в чиния.
Посолете ги.
Добавете галета в друга чиния.
Изсушете резените тиквички с хартиени кърпи.
След това оваляйте всяко парче тиквичка първо в яйце, а после - в галета.
Снимка: YouTube
Поставете три тиквички на дъното на съд за печене.
След това върху всяка филийка поставете филенце от пилето.
Снимка: YouTube
Нанесете зеленчуковата смес и поръсете с настърган кашкавал.
Снимка: YouTube
Накрая се поставя резен тиквичка и се поръсва със сирене.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Поставете тавичката в предварително загрята фурна.
Пече се 30 минути при температура 180°C.
Снимка: YouTube
След изпичане се поръсва с наситнен магданоз.
Можем да сервираме.
Снимка: YouTube
Желаем ви добър апетит!