Имаше ребра на промоция в магазина, взех и вкъщи имах няколко картофки, ако знаете каква вкусотия спретнах, чак се изненадох

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имаше ребра на промоция в магазина, взех и вкъщи имах няколко картофки, ако знаете каква вкусотия спретнах, чак се изненадох
Имаше ребра на промоция в магазина, взех и вкъщи имах няколко картофки, ако знаете каква вкусотия...
9347
Имаше ребра на промоция в магазина, взех и вкъщи имах няколко картофки, ако знаете каква вкусотия спретнах, чак се изненадох
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Как да готвя свински ребра ? Отговорът е очевиден - печете ги във фурната. А за да се получи ястието обилно и още по-вкусно, не забравяйте да добавите картофи. Много домакини се страхуват да пекат ребра. Месото може да е жилаво и да не се отделя от костите. Свинските ребра с картофи по нашата рецепта винаги са крехки и сочни. И ароматът е такъв, че главата ви започва да се върти.

Благодарение на соса, с който се намазва месото, върху свинските ребра се образува красива хрупкава коричка . По време на процеса на печене картофите се накисват в извлечения сок. Така получавате почти празнична вечеря от евтини продукти. Направете лека салата, сложете соса на масата и сте готови. Сега, оставете съмненията си настрана, време е да приготвите нещо наистина страхотно.

 

Как да готвя свински ребра с картофи

Съставки

1 кг свински ребра
500-700 г картофи
2 супени лъжици дижонска горчица
1 супена лъжица провансалски билки
2 супени лъжици соев сос
3-4 скилидки чесън
5 зърна черен пипер
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус

 

Подготовка

Изплакнете цяло парче ребра под вода. Обелете картофите и нарежете на едри филийки. Ако картофите са малки, разполовете ги.

Покрийте тавата за печене с фолио и разпределете картофите равномерно. Поръсете със сол, черен пипер и провансалски билки. Можете да използвате и други подправки на вкус.


Комбинирайте дижонската горчица и соевия сос в чаша. Добавете черен пипер на зърна, смлян чесън, сол и любимите си подправки . Намажете свинските ребра със сос.


Поставете ребрата върху картофите и покрийте с фолио. Загрейте фурната на 200 градуса. Печете ястието за 30-35 минути. Отстранете фолиото 5 минути преди готвене, за да покафенее месото.

Резултатът надмина всички очаквания. Извадете чиниите възможно най-скоро. За да постигнете перфектния вкус, можете да използвате някои подправки. Или вземете специална смес за месо. Просто винаги четете етикета какво има вътре. Понякога към тях се добавя сол. И нямаме нужда от осоляване. Ребрата и картофите са твърде добри. Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft