Има много начини за почистване, но този е най-лесният! Кристална чистота на всякакви съдове без много усилия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Има много начини за почистване, но този е най-лесният! Кристална чистота на всякакви съдове без много усилия
21080
Снимков материал: pixabay.com
Има много начини за почистване, но този е най-лесният! Кристална чистота на всякакви съдове без много усилия

Дори и най-съвестните домакини са изправени пред факта, че трябва да почистят тигана или тенджера от нагар, наслоин с години. В интернет за такива случаи има много рецепти, но често те изискват многобройни съставки и сложни препарати.

 

Как да изчистите тиган от наслояванията

Ако имате тиган на 20-50 години, тогава качеството на сплавта, вероятно е по-добро от сегашното производство. Следователно, струва си малко усилие да го актуализирате и да оцените всички предимства на готвене на храна в качествени съдове.

Трябва да се отбележи, че елиминирането на въглеродните отлагания отпреди 15-20 години не е лесна задача и няма да можете бързо да се справите с това. Но резултатът от изразходваните усилия ще бъде първичният блясък на възстановените съдове.

Ще ви трябват

- подходящ съд
- 5 литра вода
- малък нож, или метална гъба
- 350-500 грама  течно стъкло 

ПРОЦДУРА

Най-напред пълнете контейнера с вода и го поставете на висока температура.

Течното стъкло може да бъде закупено от строителен магазин.

Благодарение на съставките си, то може да разяжда доста силни отлагания на мръсотия и сажди. То практически е безвредно за хората.

Изсипете го във вода, като разбърквате.

Пригответе разтвора и потопете тигана в него.

[

Ако замърсяването е силно, може да ври поне един час. В една част от такава смес, съдовете могат да се чистят няколко пъти.
Периодично не забравяйте да добавите вода, а също и да проверите твърдостта на депозита.

Веднага щом почувствате, че налепите по тигана са станали по-меки и водата е потъмняла, можете да го извадите. Но бъдете изключително внимателни. Тиганът е горещ, задръжте го с нещо подходящо. За да почистите тигана отвън и отвътре, продължете със телче, или друго подходящо за почистване.

След като почистете тигана, измийте го с препарат и изплакнете обилно с чиста вода.

Пречистеният метал губи естественото си незалепващо покритие, така че храната може да загаря. За да избегнете това, трябва да се третира вътрешната част, като се намаже с растително масло и се остави във фурната при температура от 200 градуса за 30 минути. След това извадете тигана, охладете го и повторете отново цялата процедура.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft