Индийски сладки с грис

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Индийски сладки с грис
Индийски сладки с грис
admin
Добавена от: admin
31637
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

грис - 1 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
фино настърган кокосов орех (или на прах) - 1/2 ч.ч.
прясно мляко - 1/4 ч.ч. или още малко, ако е необходимо
шушулки кардамон - 4
по 1 шепа сурово кашу и стафиди
пречистено масло (гхи) - 2-3 с.л.

В блендер смелете захарта и семената на кардамона на прах и оставете настрана. Загрейте маслото в тиган с дебело дъно и запържете вътре кашуто, докато стане светло кафяво на цвят. Прибавете стафидите и запържете и тях, докато се надуят. Извадете ги от маслото и оставете настрана. В същия тиган сложете гриса и пържете на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато смени цвета си на леко златист. Прибавете кокоса, смляната захар (с кардамона) и запържените ядки. Объркайте добре. Поръсете млякото върху сместа с гриса и бъркайте интензивно с шпатула, докато се получи гъста каша. Щом сместа изстине достатъчно, за да се пипа с ръце, вземете малка част и я оформете на топка между дланите си. Повторете с останалия грис. Поднесете топките като десерт, по желание - поръсени с канела или пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft