грис - 1 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
фино настърган кокосов орех (или на прах) - 1/2 ч.ч.
прясно мляко - 1/4 ч.ч. или още малко, ако е необходимо
шушулки кардамон - 4
по 1 шепа сурово кашу и стафиди
пречистено масло (гхи) - 2-3 с.л.
В блендер смелете захарта и семената на кардамона на прах и оставете настрана. Загрейте маслото в тиган с дебело дъно и запържете вътре кашуто, докато стане светло кафяво на цвят. Прибавете стафидите и запържете и тях, докато се надуят. Извадете ги от маслото и оставете настрана. В същия тиган сложете гриса и пържете на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато смени цвета си на леко златист. Прибавете кокоса, смляната захар (с кардамона) и запържените ядки. Объркайте добре. Поръсете млякото върху сместа с гриса и бъркайте интензивно с шпатула, докато се получи гъста каша. Щом сместа изстине достатъчно, за да се пипа с ръце, вземете малка част и я оформете на топка между дланите си. Повторете с останалия грис. Поднесете топките като десерт, по желание - поръсени с канела или пудра захар.