Ирландско руло

вход през zajenata.bg
Ирландско руло
admin
Добавена от: admin
16410
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За пандишпана:
5 яйца
5 супени лъжици захар
5 супени лъжици брашно
2 чаени лъжички екстракт от ванилия
1 голяма лъжица какао
За плънката:
4 яйца
10 супени лъжици захар
400 гр. крема сирене
малко сол
ликьор ирландски крем или доза ирландско уиски
За глазурата:
малко мед

Стъпка 1: Отделете жълтъците от белтъците и към белтъците добавете 5 супени лъжици захар. Белтъците разбийте на твърд сняг, след което добавете жълтъците един по един, а накрая прибавете пресятото брашно и какао, и екстракта ванилия.

Стъпка 2: Загрейте фурната на 200 градуса, сложете тестото в намазнена и набрашнена правоъгълна тава и печете 13 минути при температура от 170 градуса. След като се изпече пандишпанът, изключете фурната и оставете блата в затворена фурна още 3-4 минути. Не забравяйте, че не трябва да отваряте фурната, докато се пече блатът! Изпеченият блат покрийте с влажна чиста кърпа и го навийте на руло.

Стъпка 3: Разбийте белтъците за пълнежа на твърда сняг заедно с 6 супени лъжици захар. Добавете крема сиренето, малко сол и останалите 4 супени лъжици захар. Добавете една доза ирландско уиски или ликьор ирландски крем. Оригиналната рецепта е с ирландски крем. Бийте, докато се получи хомогенна смес.

Стъпка 4: Развийте пандишпана и го намажете с мед, след това с пълнежа и отново завийте на руло.

Стъпка 5: Готовото руло трябва да престои в хладилник за около 2 часа.

Гарнирайте по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft