Искате ли баницата да е мека и сочна и да се топи, като отхапеш? Ето какво да направите с корите (+тайната съставка)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Искате ли баницата да е мека и сочна и да се топи, като отхапеш? Ето какво да направите с корите (+тайната съставка)
Искате ли баницата да е мека и сочна и да се топи, като отхапеш? Ето какво да направите с корите...
11420
Искате ли баницата да е мека и сочна и да се топи, като отхапеш? Ето какво да направите с корите (+тайната съставка)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Толкова е мека и сочна тази баничка , че не можеш да спреш да я ядеш. Ако я поднесете за закуска или вечеря, няма да сгрешите. Всеки търси още едно парче. Тази рецепта си заслужава да бъде записана, а своята пухкавост и сочност баницата дължи на специфичния начин, по който се редят корите плюс една тайна съставка, която й придава мекотата и я кара да бухне хубавичко. Ето какво ви трябва за невероятната Баница на лентички :

Баница на лентички с газирана вода

Продукти: 

  • 500 гр. кори за баница
  • 350 гр.
сирене
  • 6 яйца
  • 500 гр. гъсто кисело мляко
  • 200 мл газирана вода
  • 50 гр. масло
  • Приготвяне:

    В по-дълбока купа намачкайте с вилица сиренето, добавете киселото мляко и 4 яйца. Налива се 100 мл газирана вода (именно тя е "тайната" съставка) и се разбърква с лъжица или вилица до изравняване на съставките.

    яйца с кисело мляко

    плънка баница

    Намажете дъното и стените на тавата с разтопено масло. Отделете половината от корите (11 кори), а останалите (250 г) оставете настрана. Поставете една кора на дъното, да покрие цялата повърхност на тавата. След това поставете още 4 листа, по един от всяка страна, така че краищата да стърчат от формата.

    редене кори

    Полейте с разтопено масло. Останалите 250 г кори навийте на руло, след което нарежете на тънки ленти (пръстени). Разпръснато върху корите в тавата се нарежда един пласт от "панделките" (едната половина), а върху тях равномерно се намазва малко от плънката (1/5).

    кори на лентички

    баница на лентички

    Прегънете една по една всички висящи от четирите страни кори, за да покрият плънката.

    прегънати кори баница

    Отгоре се полива с разтопено масло. Разстелете равномерно малко плънка (1/5), върху нея наредете изрязаните ленти (1/2), а върху тях още малко плънка (1/5).

    баниа на ленти

    Върху този слой се нареждат нови 4 кори, като половината им се оставя да стърчи от формата. Полейте с разтопено масло. Разстелете плънка (1/5), отгоре сложете кора, която да покрие всичко. Полейте с разтопено масло.

    кори за баница

    Разстелете плънката (1/5), след което загънете и 4-те кори навътре, за да покриете плънката. Отгоре се поставя една цяла кора и се подпъхва навътре, все едно слагате чаршаф на легло. Нарежете баницата на кубчета или триъгълници, според вашите предпочитания.

    масло за баницата

    баница нарязване

    Отгоре баницата се залива със 100 мл газирана вода. Отделно смесете 10 г разтопено масло с едно яйце, след което намажете баницата с четка. 

    яйце в масло

    намазана баница

    Пече се 50 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса, или до приятен загар.

    пухкава и мека баница

    Оставете я да изстине за няколко минути, след което я нарежете отново по направените предварително разрези и я сервирайте гореща (вкусна е и студена). 

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft