Тази напитка е отлична за здравето и красотата.
Подобрява качеството на косата, ноктите, зъбите и благодарение на високото съдържание на калций спомага за намаляване на холестерола.
Подпомага дейността на сърцето и стомаха, нормализира обмяната на веществата, облекчава отоците и улеснява отслабването.
В тази статия ще научите как да си я приготвите много лесно у дома.
Освен всичко друго, овесеното мляко също помага за облекчаване на стреса и умората.
Съществената му полза е и фактът, че нормализира съня.
Действа и като превенция на диабета, тъй като поддържа нормални нива на кръвната захар.
Какви са неговите ефекти?
- предотвратява запек,
- благоприятства зрението (съдържат лутеин),
- съхранение на хранителни вещества,
- стимулира метаболизма (идеален избор за закуска),
- съдържа витамини от група В, желязо, калций и фосфор,
- оптимизира дейността на тънките черва,
- насища и освобождава енергия постепенно, помага да отслабнете по здравословен начин,
- намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, укрепва сърцето и кръвоносните съдове,
- потиска повишената активност на щитовидната жлеза,
- понижава холестерола,
- профилактика на диабет, стабилизира нивото на кръвната захар,
- полезно, ако приемате антибиотици, особено благодарение на витамините от група В,
- подобрява съня,
- облекчава стреса и умората,
- профилактика на рак на храносмилателния тракт.
Как се приготвя овесено мляко?
Имаме нужда от:
- 100 г овесени ядки
- 1 литър студена вода
Приготвяне:
Изплакнете овесените ядки с вода, отцедете ги и ги сложете в блендер.
Залейте ги със студена вода и ги оставете да набъбнат за една нощ.
На сутринта включете блендера и разбийте овесените люспи, така че да се образува мляко.
Отнема около 2 минути.
БОНУС СЪВЕТ:
Ако искате млякото да е още по-вкусно, добавете към него един банан преди пасиране.
Сега прецедете млякото през сгънат два пъти тензух.
Можете да съхранявате млякото в хладилник за 3-4 дни и винаги го разбърквайте преди употреба.