Мойте Рецепти
Малцина са тези, които не обичат пица - кралицата на бързата храна със стотици вариации. Но доброто тесто е в основата на всичко.
Тестото за пица може да приготвите по различни начини, а всеки майстор има своите трикове. Днес ще ви издадем тайната на един италиански ресторант, прочут със своите пици:
Половината от приготвената вода смесете с лъжица брашно, маята и две супени лъжици захар. Разбийте всичко добре и смесете с останалата част от брашното и малко олио. Тестото месете, докато започне да се отделя от съда. След това го оставете в купа да "бухне" около един час. Разделете тестото разделете на топчета, като преди това намажете с олио или зехтин ръцете си. Готовите топки също намажете със зехтин и ги оставете да престоят така 10 минути.
Допълнителни съставки - по Ваше желание, но трябва да се придържате към следните правила:
Когато разтегнете тестото в желания размер, върху него първо поставете "основата", т.е. доматен сок, малко зехтин и по желание подправки като риган. Върху основата поставете настърган кашкавал (или още по-добре - Моцарела), а след това - продукти по желание. Накрая покрийте пицата обилно с настърган кашкавал/Пармезан/Моцарела и риган.
Допълнителен трик:
За една пица ви трябват около 300 грама тесто. Когато замесите тестото, включете фурната на висока температура, за да се загрее добре, а след това започнете да редите съставките.