Искате сочни кюфтета с пухкава текстура и приятен загар-Ето най-ценните съвети да си ги приготвите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Искате сочни кюфтета с пухкава текстура и приятен загар-Ето най-ценните съвети да си ги приготвите
2639
Снимков материал: pixabay.com
Искате сочни кюфтета с пухкава текстура и приятен загар-Ето най-ценните съвети да си ги приготвите

Как се правят кюфтета: грешки, които могат да бъдат избегнати

Неприятни изненади

На всеки етап от приготвянето на кюфтета има определени нюанси , които се вземат предвид само от наистина опитни готвачи. Начинаещите обикновено действат по инстинкт.

Понякога те печелят поради това, но по-често завършват в беда. По-добре е да знаете подробно какво ще правите!

Въпрос за тигана

Като цяло, новомодните тигани с незалепващо покритие несъмнено превъзхождат своите чугунени колеги. Но е по-добре да пържите кюфтета в чугунен или алуминиев тиган! Те се нагряват много по-добре, благодарение на което кюфтето веднага ще се покрие с хрупкава коричка и няма да загуби нито капка сок.

Това е въпрос на време

Някои домакини вярват, че колкото по-дълго пържите кюфтетата толкова по-добре. Уви, препечените кюфтета нямат много по-добър вкус и текстура от подметката на стара обувка. В идеалния случай кюфтетата трябва да се пържат точно две минути от всяка страна. И никога не ги обръщайте повече от веднъж! В противен случай целият сок ще изтече в тигана, а месото ще стане жилаво и сухо.

Въпросът дали каймата е готова

Твърде течната кайма се уплътнява чрез добавяне на брашно или хляб. Но в никакъв случай не започвайте веднага да оформяте кюфтета от каймата и да ги мятате в тигана! Каймата с набухвателя трябва да престои в хладилник поне 3-4 часа, за да има време брашното или хлябът да поеме цялата излишна течност.

Колкото повече, толкова по-зле

Ако ще пържите много кюфтета наведнъж, има смисъл да ги поставите във фурната . Не се опитвайте да поберете всички в тигана. Там сокът от бъдещите кюфтета неизбежно ще се смеси помежду си и в резултат няма да пържите, а ще задушите месото. Малко вероятно е този процес да е включен във вашите планове!

Въпрос за мазнината за пържене

За кюфтета трябва да вземете или рафинирано слънчогледово масло, или специален зехтин. Обикновеният зехтин абсолютно не е подходящ за пържене . Изпарява се много по-бързо от необходимото ни, а освен това пуши ужасно. По-добре е да не експериментирате напразно!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft