Ако изберете обикновени тиквички, вземете такива, които са по-млади: с мека кожа и неузрели семена.
Имайте предвид, че за разлика от версията, с която сме свикнали, в тази рецепта тиквичките се пържат без овалване в брашно. В същото време, преди да поставите шайбите в тигана, е важно да ги подсушите с хартиена кърпа.
Необходими продукти:
- Тиквички 2 бр.
- Чесън 3 скилидки
- Копър 0,5 връзка
- Сол на вкус
- Черен пипер (смлян) на вкус
- Зехтин на вкус
Приготвяне:
Нарежете тиквичките на филийки с дебелина около 1 см.
Целият чесън се нарязва на ситно, слага се в купа. Нарежете копъра и добавете към чесъна. Посолете леко, черен пипер на вкус и разбъркайте заготовката за дресинга, като леко втриете сместа.
Поставете тиквичките върху хартиена кърпа, покрийте с втора и подсушете добре. Загрейте зехтина в тиган, сложете тиквичките. Пържете от двете страни до лек загар. Поставете върху хартиена кърпа, за да отстраните излишната мазнина.
Изсипете още една супена лъжица зехтин в тигана и добавете чесновата смес там. Пържете при непрекъснато бъркане 20-30 секунди.
Прехвърлете тиквичките в чиния за сервиране и ги полейте с горещия чеснов дресинг.