Истински ураган от вкусове! Изглежда, сякаш сте се потили над него с часове, а работата е проста - номерът е в лъжицата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Истински ураган от вкусове! Изглежда, сякаш сте се потили над него с часове, а работата е проста - номерът е в лъжицата:
Истински ураган от вкусове! Изглежда, сякаш сте се потили над него с часове, а работата е проста...
18640
Истински ураган от вкусове! Изглежда, сякаш сте се потили над него с часове, а работата е проста - номерът е в лъжицата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Комбинацията от извара и мак - не е обичайна, но, повярвайте, много е добра! Днес ви предлагаме една проста рецепта за  чийзкейк с мак - деликатен и мек на вкус. Въпреки, че е елементарен за приготвяне , сладкишът има много ефектен вид - определено ще бъде кулминацията на всеки празник!

Съставки:

100 гр. масло

200 гр.

захар

3 яйца

1 ч.л. бакпулвер

ванилия на вкус

200 гр. брашно

500 гр. извара

120 гр. мак

2 с.л. нишесте

Приготвяне:

  1. За да приготвите основата, разбийте едно яйце с 50 г захар, а след това добавете разтопеното масло.
  2. В друга купа смесете брашното с бакпулвера и ги изсипете в яйчената смес. Замесете тесто и го поставете в тавичка, предварително покрита с хартия за печнее. След това хубаво разпределете тестото и оформете  борд по стените. Пъхнете формата в хладилника за половин час.
  3. През това време пригответе плънката: залейте с вряща вода мака и оставете в продължение на 20 минути. След това отцедете водата.
  4. Претрийте изварата през сито или я ризбийте в блендер. Добавете към нея нишестето и останалата захарта и яйца. Разбъркайте хубаво и разделете получената маса на 2 части, едната трябва да е повече с около 120-150 гр. В по-малката част добавете маковото семе и разбъркайте добре. Ако една от плънките е по-гъстичка, добавете сметана, за да се получи желаната консистенция.
  5. Извадете от хладилника формата с тестото и сложете в средата 1 супена лъжица от маковата плънка. Отгоре сложете лъжица от бялата смес - пак в средата. Пълнежът сам ще се разпространи по дъното на цялата форма и ще оформи хубава шарка. Когато сложите цялата плънка, леко тръснете формата в плота, след което с дървено шишче направете лъчи от краищата към центъра.
  6. Пъхнете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за един час. Охладете и едва след това извадете от формата.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft