Истинско изкушение по френски - бисквитени пасти Крембо с пухкав крем и шоколадова глазура

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Истинско изкушение по френски - бисквитени пасти Крембо с пухкав крем и шоколадова глазура
Истинско изкушение по френски - бисквитени пасти Крембо с пухкав крем и шоколадова глазура
admin
Добавена от: admin
24022
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За бисквитената основа:
140 гр. смлени бисквити
60 гр. размекнато масло или маргарин
2-3 супени лъжици портокалов сок
За крема:
5 белтъка
200 гр. захар
10 гр. желатин
2-3 супени лъжици студена вода
1 ванилова захар
За шоколадовата глазура:
100 гр. шоколад за готвене
60 гр. масломаргарин
2-3 супени лъжици олио

1. Фурната се включва на 180 градуса. 
2. Бисквитите се смилат. 
3. Към тях се добавя сокът ​​от портокал, а ако сместа е твърда, се добавя още малко сок, докато се получи гладка смес. 
4. Добре се разбърква и се оформя топка. 
5. Сместа се поставя върху плота и с точилка се оформя кора с дебелина 2-3 мм. и с чаша или кръгла форма с диаметър от 5-6 см се изрязват кръгове. 
6. Кръговете се подреждат в тава, покрита с хартия за печене, и се пекат 12 мин. 
7. Отделно желатинът се разтваря с 2-3 супени лъжици студена вода и се оставя да набъбне 10-тина мин., а после се втечнява на водна баня, разбърква се и се дръпва настрана. 
8. В друг съд се слагат белтъците на водна баня, добавят се захарта и ванилията и се разбърква с лъжица, докато белтъците се кондензират. Тогава сместа се разбива с миксер, докато се получи твърд сняг (през цялото време на водна баня). 
9. Бавно на тънка струя се добавя течният желатин и се разбива още 7-8 минути (през цялото време на водна баня). Съдът с белтъците се сваля от водната баня и се оставя да се охлажда. 
10. От белтъците с шприц или лъжица се оформят купчинки върху всяко кръгче и се слагат в хладилника да стегнат. 
11. Шоколадът се натрошава и се слага на водна баня да се разтопи заедно с маслото, като преди края се добавят и 2-3 лъжици олио. Сместа се сваля от огъня да изстине и с нея се заливат пастичките. Така приготвените пастички се слагат в хладилника да изстинат напълно.
пасти крембо

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft