Мойте Рецепти
Ако ще правите за първи път тази торта, направете я само с 6 кори (а ако вярвате в сладкарските си умения - може и с 12) и обърнете внимание на добавянето на брашното...
Сварете на водна баня яйцата със захарта при постоянно разбиване, за да не стане сместа на бучки. Достатъчни са около 10-15 минути, за които ще започне да се образува пяна и обемът на яйцата ще набъбне осезателно. През това време на друг котлон сложете заедно да се разтопят меда и маслото.
Медът и маслото трябва да се разтопят и смесят, така че ги загрейте постепенно до завиране.
В съда с яйца и захар добавете горещата смес от масло и мед, след което разбъркайте добре. Сега идва най-пипкавата част: добавянето на брашното!
За това количество продукти ще са ви необходими около 150 грама брашно, но трябва да го добавяте постепенно - лъжица по лъжица, докато сместа стане кашеста, подобна на сварен грис или качамак.
Към тази смес добавете и ½ ч.л. сода бикарбонат. Объркайте добре с вилица или миксер, за да няма бучки.
Така приготвената смес се покрива с найлонов плик и се оставя да почине един час.
Половината от тестото се излива в тавичката от фурната, покрита с хартия за печене, на много тънък слой.
Кората се пече на 200 градуса до зачервяване. След това се нарязва на 3, така че да се получат 3 еднакви правоъгълника. По същия начин се пече и втората половина от тестото.
Крем:
Охладените кори се слепват с разбитата със захарта сметана и се редят една върху друга. Ще остане достатъчно от крема, за да намажете цялата торта отгоре и отстрани. Може да я доукрасите по желание - с бял шоколад, шоколадени фигурки, течен мед, смлени орехи и пр.