Истинско съвършенство от първата до последната хапка: Медовик - руска медена торта. Вкусът й дълго ще ви преследва!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Истинско съвършенство от първата до последната хапка: Медовик - руска медена торта. Вкусът й дълго ще ви преследва!
Истинско съвършенство от първата до последната хапка: Медовик - руска медена торта. Вкусът й...
admin
Добавена от: admin
19871
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Истинско съвършенство от първата до последната хапка: Медовик - руска медена торта. Вкусът й дълго ще ви преследва! Торти
Истинско съвършенство от първата до последната хапка: Медовик - руска медена торта. Вкусът й дълго ще ви преследва!
Добави в
Мойте Рецепти
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

3 яйца

3 с.л. захар

3 с.л. мед

3 с.л. масло/маргарин

150 грама брашно

½ ч.л. сода бикарбонат

Крем:

500 мл сладкарска сметана за разбиване

3 с.л. захар

Ако ще правите за първи път тази торта, направете я само с 6 кори (а ако вярвате в сладкарските си умения - може и с 12) и обърнете внимание на добавянето на брашното...

Сварете на водна баня яйцата със захарта при постоянно разбиване, за да не стане сместа на бучки. Достатъчни са около 10-15 минути, за които ще започне да се образува пяна и обемът на яйцата ще набъбне осезателно. През това време на друг котлон сложете заедно да се разтопят меда и маслото.

Медът и маслото трябва да се разтопят и смесят, така че ги загрейте постепенно до завиране. 

В съда с яйца и захар добавете горещата смес от масло и мед, след което разбъркайте добре. Сега идва най-пипкавата част: добавянето на брашното!

За това количество продукти ще са ви необходими около 150 грама брашно, но трябва да го добавяте постепенно - лъжица по лъжица, докато сместа стане кашеста, подобна на сварен грис или качамак. 

Към тази смес добавете и ½ ч.л. сода бикарбонат. Объркайте добре с вилица или миксер, за да няма бучки.

Така приготвената смес се покрива с найлонов плик и се оставя да почине един час.

Половината от тестото се излива в тавичката от фурната, покрита с хартия за печене, на много тънък слой. 
Кората се пече на 200 градуса до зачервяване. След това се нарязва на 3, така че да се получат 3 еднакви правоъгълника. По същия начин се пече и втората половина от тестото. 

Крем:

Охладените кори се слепват с разбитата със захарта сметана и се редят една върху друга. Ще остане достатъчно от крема, за да намажете цялата торта отгоре и отстрани. Може да я доукрасите по желание - с бял шоколад, шоколадени фигурки, течен мед, смлени орехи и пр.

торта медовик

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft