Италианска орехова торта без брашно - размазващата конкуренция на Тирамисуто. Нежни блатове, хрупкави орехи и много шоколад:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Италианска орехова торта без брашно - размазващата конкуренция на Тирамисуто. Нежни блатове, хрупкави орехи и много шоколад:
Италианска орехова торта без брашно - размазващата конкуренция на Тирамисуто. Нежни блатове,...
33280
Италианска орехова торта без брашно - размазващата конкуренция на Тирамисуто. Нежни блатове, хрупкави орехи и много шоколад:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази италианска вкусотия незнайно защо стои в сянката на своя именит събрат - Тирамисуто. Това е съвсем незаслужено, защото италианската орехова торта е истинско пиршество за сетивата, без при това да е сложна за приготвяне.

При това ореховата торта на практика не съдържа брашно - в целия сладкиш има само 1 чаена лъжичка! Ето и рецептата за тази нежна и вкусна орехова торта

Италианска орехова торта

Продукти:

1 ч.л.брашно

150 гр.захар

1 щипка лимонена киселина

150 гр.орехи

4 белтък

1 щипка сол

За крема:

300 мл течна сметана 33-35% масленост

80 гр.черен шоколад

30 гр.черен шоколад

5 гр.черен шоколад

1 с.л.пудра захар

Приготвяне:

италианска орехова торта

Стъпка 1

Разбийте белтъците с щипка сол и лимонена киселина. Постепенно добавете захарта и разбийте до твърди връхчета.

Стъпка 2

Запечете леко орехите на сух тиган - колкото да пуснат аромата си. След това ги счукайте, но без да ги правите на брашно.

Стъпка 3

Добавете брашното и натрошените орехи в белтъците и внимателно объркайте.

Стъпка 4

От хартия за печене изрежете 6 кръга с диаметър 18 см. Може и просто да начертаете кръговете върху по-голям лист. Намажете всеки кръг с растително масло и отгоре оформете кръг по очертанията от белтъчната смес. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180 ° C.

Стъпка 5

Печете всеки блат за около 5-7 минути. Изваждайки от фурната, оставете леко да се охлади и с широка шпатула отделете блата от хартията. Необходимо е много внимателно да се отделят, защото корите са много трошливи. Но ако това се случи, не се притеснявайте, не е болка за умиране - просто наредете счупените парчета като пъзел :)

Стъпка 6

Разтопете 80 g тъмен шоколад на водна баня, докато стане течен. Намажете с четка 5 от блатовете с шоколада, оставете шестия ненамазан. Оставете шоколада да се втвърди при стайна температура.

Стъпка 7

За крема: разбийте сметаната, добавете 1 с.л. с връх пудра захар и отново разбийте. Отделете 4 с.л.от сметаната в отделна купа. Към останалата сметана добавете 30 г настърган шоколад, разбъркайте.

Стъпка 8

Сега съберете тортата. Намажете разбитата с шоколада сметана върху всеки блат.

Стъпка 9

Намажете цялата торта с отделената сметана без шоколада. Поръсете с едро настърган тъмен шоколад отгоре. Поставете в хладилника поне за няколко часа и поднесете този малък разкош!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft