зехтин
100 гр. панчета или бекон, нарязан на кубчета
1 глава лук, на резени
3-5 скилидки чесън, смлян
400 гр. пилешко филе, нарязано на кубчета
400 гр. нахут
1.5 л. пилешки бульон
3-4 дафинови листа
пресен розмарин
150 гр. замразен спанак
100 гр. спагети, начупени
Запържете панчетата в зехтин. Добавете лука и чесъна и задушавайте, докато месцето стане хрупкаво, а лукът и чесънът омекнат. Нарежете пилешкото на кубчета и ги прибавете към сместа. Продължете да пържите, докато пилешкото стане готово.
Прибавете бульона, нахута и подправките и оставете супата на бавен огън 15-20 минути. Добавете замразения спанак и спагетите и гответе още 5 минути, докато спагетите са почти готови (ал денте). Поднесете с резени пресен хляб.