Първо в дълбок съд поставете нарязаните парчета хляб и върху тях полейте зехтин. Не пестете зехтина, защото хлябът трябва да се изпържи добре. Старайте се всяко парче хляб да има мазнина по него. Така готови, прехвърлете ги в тиган и запържете на умерен огън, докато се зачервят и станат хрупкави. Преди края на пърженето добавете малко настърган пармезан или друг твърд кашкавал, изключете котлона и разбъркайте. Когато са зачервени и хрупкави, оставете хапките напълно да изстинат.
През това време подправете доматите със сол, черен пипер, оцет, зехтин, лук и чесън. Смесете добре и ги поставете в хладилник, за да започнат да пускат сока си.
Охладените парченца хляб смесете със салатата, докато се напоят в сока от домати. Сервирайте веднага и се наслаждавайте.