Италианска сватбена супа топчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Италианска сватбена супа топчета
Италианска сватбена супа топчета
admin
Добавена от: admin
13561
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За топчетата:
250 г телешка кайма
2 с.л. галета
1 бр. яйце
по 1/2 ч.л. риган, босилек, сол и черен пипер
За супата:
2 с.л. зехтин
2 бр. моркови
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 ч.ч. спанак
2 с.л. нарязан на ситно пресен босилек
5 ч.ч. вода или пилешки или телешки бульон
1/2 ч.ч. ориз
сол
черен пипер

Всички продукти за топчетата се омесват добре и се оформят малки топчета.
В голяма тенджера се изсипват зехтинът, лукът и морковите, нарязани на ситно. Прибавят се няколко лъжици вода и се задушава на слаб огън, около 10 минути или докато омекнат зеленчуците. Слагат се накълцаните скилидки чесън и се задушава за още 1-2 минути. Долива се водата (бульона) и се оставя да заври. Прибавят се топчетата и оризът. Вари се около 15 минути. Добавят се нарязаният на ивици спанак и босилекът и се вари още 3-4 минути. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft