Италианска торта, подобна на Наполеон, с различни нюанси

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Италианска торта, подобна на Наполеон, с различни нюанси
Италианска торта, подобна на Наполеон, с различни нюанси
4866
Италианска торта, подобна на Наполеон, с различни нюанси
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Открих много вкусен крем за "Наполеон". И не само една, а две! И двата крема имат своите корени във Франция, но италианците са тези, които комбинират тези два крема в изненадващо вкусна торта, която наричат ​​бял равнец. Така че тази италианска торта има вкус на нашия Наполеон, но има своите нюанси.

Днес редакторите на ще ви кажа как да приготвите любимия на всички "Наполеон" на италиански . Целият улов е в специална рецепта за крем!

ВКУСЕН КРЕМ ЗА "НАПОЛЕОН"

Основната роля в тортата играе кремът Шантили. Такова изящно име е дадено по причина: смята се, че десертът е изобретен от главния сервитьор на замъка Шантили (Шантили) Франсоа Вател през далечния 17 век. Кремът бързо стана много популярен поради своята нежност, изтънченост и ефирност.

Но не се притеснявайте, сложността на името на този крем не се отразява на приготвянето му. Според повечето този крем е най-простият в сравнение с други видове кремове. По традиция крем Шантили се нарича най-обикновеният крем, разбит с пудра захар. Оказва се добър, вкусен, деликатен крем, който има само един недостатък: не е много стабилен.

Вторият крем се казва Lemon Pastichera и също идва от Франция. Въпреки че, отново, италианците са тези, които активно използват този крем за много класически рецепти на италианската кухня.

СЪСТАВКИ ЗА ТОРТА

  • 2 опаковки готово бутер тесто
  • 50-70 г пудра захар
  • 20 г бадеми

СЪСТАВКИ ЗА КРЕМ ЗА ПАСТИЧЕРА С ЛИМОН

  • 0,5 л мляко
  • 100 г захар
  • 70 г брашно
  • 2 яйца
  • 0,5 лимон

СЪСТАВКИ ЗА КРЕМА

  • 500 мл крем
  • 100 г пудра захар
  • 10 г ванилова захар

ПРИГОТВЯНЕ

По-добре е да започнете с приготвянето на сладкиши. Трябва да кажа веднага: много е просто, тъй като ще използваме готово бутер тесто.

Извадете бутер тестото от хладилника. Върху леко набрашнена дъска разточете тестото, за да увеличите размера му. Разрежете всеки лист тесто наполовина и приберете обратно в хладилника.

Постелете тава с хартия за печене и след това разпределете един слой бутер тесто от хладилника върху него. Всяка торта отнема около 20 минути при температура 180 градуса.

Моля, имайте предвид, че преди печене всеки слой тесто трябва да се набоде с вилица по цялата повърхност, за да не се надуе сладкишът по време на печене.

Всяка от сладките (все още горещи) трябва да се поръси обилно с пудра захар. Върнете питките във фурната, за да получат златиста коричка. След това оставете сладките да изстинат.

Сега да преминем към приготвянето на крем Шантили . Много е важно кремът да е от хладилника. Изсипете сметаната в купа, добавете ванилова захар. С миксер разбийте сметаната, а след това постепенно изсипете в тях предварително пресятата пудра захар. Разбийте до стабилна пяна. Както виждате, този крем се приготвя много просто и бързо!

Кремът Lemon Pastichera е малко по-труден за приготвяне от Chantilly. Кремът е много подобен на яйчен крем, но с добавка на лимон.

Отделете жълтъците от яйцата и ги изсипете в тавата. Изсипете захар там. Разбийте всичко с бъркалка до гладкост. След това добавете пресятото брашно при непрекъснато бъркане с бъркалка.

Прехвърлете тенджерата със съдържанието на много бавен огън и доведете до сгъстяване, като бъркате непрекъснато. Цялото нещо отнема около 20 минути. Не забравяйте да добавите към него лимонова кора в края на варенето на крема и разбъркайте. Покрийте готовия крем със стреч фолио.

Съдът за сглобяване на тортата беше покрит с хартия за печене. Разпределете първата торта и я намажете с крем Lemon Pastichera. Намажете следващата торта с крем Шантили. Повторете редуването на кремовете до изчерпване на тортите. Намажете с останалия крем отгоре и отстрани на тортата.

Украсете тортата с пудра захар и нарязани бадеми или бадемови люспи. Оставете тортата да почине за няколко часа в хладилник преди да сервирате. Това е всичко, тортата с италиански бял равнец е готова. Добър апетит!

Предлагам ви също да се запознаете с рецептата на Наполеон с кондензирано мляко . Заслужено любим десерт на много наши сънародници!

От себе си ще кажа, че обичам да готвя Шантили . Това е много вкусен крем както за Наполеон, така и за всякакви други десерти! И, разбира се, лимонова пастичера по нищо не отстъпва на обичайния ни крем. Много ми харесва, че лимоновата пастичера може да се приготви предварително. Кремът се съхранява добре в хладилник до 3 дни!

Опитвали ли сте този вариант на "Наполеон" ? Ще приготвите ли този деликатес за вашето семейство?

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft