Италианска фритата с тиквички
7 Септември 2012
40597
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 тиквички
1 малка глава кромид лук
2 – 3 скилидки чесън
2 с. л. олио
щипка риган
1/2 ч. л. босилек
6 яйца
черен пипер на вкус
100 гр. кашкавал
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Тиквичките – на тънки кръгчета. В тиган се налива олиото и се запържват лука и чесъна, след което се добавят тиквичките. Налива се 2-3 с.л. вода и зеленчуците се задушават около 5 мин. Яйцата се разбиват с черен пипер на вкус, нарязания на ситно босилек и ригана. Тиквичките и разбитите яйца се смесват и се изсипват в тавичка, пече се около 20 минути на 200 градуса. Фритата се посипва с настъргания кашкавал и се връща във фурната, за да се запече.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари