Италиански деликатес с извара или крема сирене-Софиони-влюбих се в него завинаги!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Италиански деликатес с извара или крема сирене-Софиони-влюбих се в него завинаги!
Италиански деликатес с извара или крема сирене-Софиони-влюбих се в него завинаги!
10869
Италиански деликатес с извара или крема сирене-Софиони-влюбих се в него завинаги!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Италианските сладкиши "Софиони" са признати за един от най-вкусните десерти с прясно тесто в света.

Традиционно те се приготвят със специално сирене Рикота, но може да се замени с извара или крема сирене.

Съставки за тестото:

  • 1 яйце
  • 40 г захар
  • 150 г брашно
  • 25 г масло
  • 1 с. л. лимонови кори

Съставки за крема:

  • 200 г извара
  • 50 г захар
  • 1 яйце
  • 1 г ванилин

Процес на приготвяне 

  • На първо място, вземете дълбока купа и комбинирайте захар с лимонова кора и яйце.
  • Разбъркайте добре, за да се разтвори захарта напълно. След това добавете в купата предварително разтопено и охладено масло.
  • След това в получената смес изсипете пресято брашно и замесете меко гъвкаво тесто.
  • След това увийте готовото тесто в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 15-20 минути. Ще трябва да легне малко до идеалната гладкост в хладилника. Между другото, за да не губите това време, можете веднага да започнете да подготвяте пълнежа.
  • След необходимото време извадете тестото от хладилника и разделете на 6 равни части. И след това от всяка част оформяме топка и я развиваме в малък плосък квадрат. След това всеки квадрат се поставя внимателно в подготвените форми за кексчета.

И сега отново към темата за пълнежите. Първо, сиренето трябва да се втрие през сито, за да стане гладко и хомогенно. След това смесете сиренето със захар, яйчен жълтък и ванилия до гладка смес.

Внимание! Разбийте отделно белтъците с миксер в плътна пяна. И едва след това внимателно смесете със сметаната.

След това сложете готовия крем със изварата във формите, покрити с тесто, и увийте краищата на тестото във всяка торта.

За да предотвратите изгарянето на нежния пълнеж, не забравяйте да покриете заготовките с фолио, преди да ги поставите във фурната.

В края остава да загреете фурната до 180 градуса и да изпечете сладкиши в нея за 30-35 минути.

По желание "Софиони" може да се украси с пудра захар или шоколадова глазура. Това ще направи кексчетата още по-вкусни!

Такъв славен десерт няма да остави никого безразличен. Любителите на сладкиши с извара ще го оценят особено.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft