Италиански мини кексчета, всеки път като ги направя целия вход се събира у нас на кафе

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Италиански мини кексчета, всеки път като ги направя целия вход се събира у нас на кафе
Италиански мини кексчета, всеки път като ги направя целия вход се събира у нас на кафе
95207
Италиански мини кексчета, всеки път като ги направя целия вход се събира у нас на кафе
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Италианските торти "Soffioni" са признати за един от най-вкусните десерти в света.

По традиция е обичайно да се готвят със специално сирене рикота. Съвременните готвачи на сладкиши обаче все по-често започват да заменят това сирене с обикновена извара , тъй като се счита за по-достъпно.

Дълго време рецептата на Софиони се пазеше в най-строга тайна. Но сега всеки може да изпече този десерт. И ако сте един от тези, ние ще ви споделим най-подробните инструкции за приготвянето на тези невероятни тортички.

 

ИТАЛИАНСКИ СЛАДКИШИ

СЪСТАВКИ ЗА ТЕСТО

1 яйце
40 г захар
150 г брашно
25 г масло
1 супена лъжица лимонова кора

 

СЪСТАВКИ ЗА КРЕМА

200 г извара
50 г захар
1 яйце
1 г ванилия

 

ПОДГОТОВКА

Първо вземете дълбока купа и комбинирайте захарта, лимоновата кора и яйцето в нея.

Разбъркайте всичко добре, така че захарта да се разтвори напълно. След това добавете предварително разтопеното и охладено масло в купата.

След това изсипете пресятото брашно в получената смес и замесете меко гъвкаво тесто.

След това увийте готовото тесто в домакинско фолио и го поставете в хладилника за 15–20 мин. Ще трябва да попие малко, докато стане напълно гладко в хладилника. Между другото, за да не губите това време, можете веднага да започнете да подготвяте пълнежа.

След като изтече необходимото време, изваждаме тестото от хладилника и го разделяме на 6 равни части. И след това оформяме топка от всяка част и я разпъваме на малък плосък квадрат. След това внимателно поставяме всеки квадрат в подготвени форми за кексчета.

Сега да се върнем към темата за пълненето. Първо, изварата трябва да се настърже през сито, така че да стане гладка и хомогенна. След това смесете изварата със захар, жълтък и ванилия до гладка смес.

Внимание! Разбийте отделно белтъка с миксер до плътна пяна. И едва след това, внимателно смесете протеиновата маса в сметаната.

След това поставяме готовия крем с извара във форми, покрити с тесто, и увиваме окачените ръбове на тестото във всяка торта.

За да предотвратите изгарянето на деликатния пълнеж, не забравяйте да покриете заготовките с фолио, преди да ги поставите във фурната.

В края остава да загреете фурната до 180 градуса и да изпечете сладкишите в нея за 30–35 минути.

По желание Софиони може да се украси с пудра захар или шоколадова глазура. Това ще направи вашите тортички още по-вкусни!

Такъв славен десерт няма да остави никого безразличен. Любителите на сладкиши с извара ще го оценят особено.

Надяваме се и на вас да ви хареса. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft