Италиански сладки - Пардулас

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Италиански сладки - Пардулас
Италиански сладки - Пардулас
admin
Добавена от: admin
13598
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно - тип 500 220 гр.
масло - 40 гр.
извара - пълномаслена 500 гр.
яйца - 1 бр.
захар - 50 гр.
портокалова кора
лимонова кора
шафран
сол

Размесете 200 грама брашно и маслото (със стайна температура), нарязано на парчета. Прибавете сол и вода, за да получите меко тесто. Оставете го да престои на хладно поне 1 час

През това време пригответе плънката: Към изварата прибавете захарта, яйцето, останалото брашно, кори от портокал и лимон, шафран и сол на вкус.

Разточете тестото на кора с дебелина няколко сантиметра. Изрежете с подходяща форма кръгчета с диаметър около 7 сантиметра. В средата поставете лъжица от плънката и с пръсти оформете страните, така че да получите гнездо.

След изпичането по желание можете да поръсите с пудра захар. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft