Италиански царевични питки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Италиански царевични питки
Италиански царевични питки
admin
Добавена от: admin
45813
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно - 450 гр. царевично или оризово
мая - суха 7 гр.
сол - 2 ч.л.
захар - 2 ч.л.
олио - 1 с.л.
вода - топла 300 мл.
брашно - царевично или оризово

Маята се размива заедно със захарта в топлата вода. Покрива се и се изчаква около 5 - 10 минути до образуването на мехурчета.Пресятото брашно се прибавя на етапи. Омесва се еластично тесто, като накрая се добавя олиото и солта (10 - 15 минути).
Тестото се поставя в намаслена купа и се покрива. Оставя се да втаса на топло място за 40 минути или докато не увеличи обема си два пъти.
Тестото се разделя на 10 части по 80 гр. и се оформя във вид на питки. Така оформените питки се поставят в застлана с хартия за печене тава. Поръсват се по желание с царевично или оризово брашно и се покриват. "Почиват" около 30 минути. Пекат се в предварително загрята фурна на 230 С за 5 - 6 минути. След което фурната се намалява до 200 С и се пекат още 10 минути до златист

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft