Днес ще ви споделим тайната на спиращи дъха вкусни италиански бисквитки . Кой е опитал кантучини, знае за какво говорим. В магазините този хрупкав вкус се продава за цената на самолет!
Италианците достигнаха върха в създаването на прости, на пръв поглед ястия, които впоследствие не може да се откъснете от тях. Cantucci е двойно изпечена бисквитка, която прилича на кифлички с масло. Още при първата хапка осъзнавате, че лакомството има изненадващо топяща се структура. В Италия кантучи се сервира не само с чай и кафе, но и с десертни вина. Никой няма да осъди, ако потопите орехови бисквитки в чаша ароматна гореща напитка или в чаша с нещо по-силно.
И така, съставките са достъпни, приготвянето е просто. Добрата новина е, че винаги можете да си играете с вкусове. Днес това са лешници и шоколад , утре добавяте цитрусови кори и сушени плодове, а сдруги ден фантазирате със сушени боровинки и бадеми!
Съставките
Пшенично брашно 400 g
захар 200 g
Яйце 3 бр
масло 65 g
сода или бакпулвер 1 ч.л.
сол 1 щипка
Ванилия 1 ч.л.
лешник 150 g
Шоколадови стърготини 60 g
подготовка
Смесете разтопеното масло със захарта и яйцата, разбийте леко с размах. Пресейте брашното с бакпулвера към сместа, добавете сол, ваниловата захар, шоколадовите стърготини и ядките. Смесете добре масата. Тестото ще бъде достатъчно лепкаво, но не добавяйте брашно към него, в противен случай вкусът и текстурата на готовите кантучини ще се промени.
Разделете тестото на три части. На повърхността, леко намазана с брашно, оформете продълговати барове, прехвърлете ги в тавичка за печене, покрита с пергамент. Печете на 180 градуса за 25 минути.
Охладете леко изпечените барове, след това нарежете диагонално на филийки с дебелина до 1,5 см. Поставете ги върху тава за печене с нарязаната част нагоре във фурната за още 10 минути.
Охладете готовите бисквитки под кърпа
Съвет от насІ ако добавите 2 супени лъжици към брашното какао на прах ще станат още по- сладки бисквитките . Подправките не са излишни: канела, индийско орехче, джинджифил ще добавят допълнителен привкус Готовите италиански бисквитки перфектно се съхраняват до три месеца в стъклена кутия. Така че не се колебайте да удвоите и дори утроите дозите, за да се насладите на вкуса на фантастично лакомство за по-дълго. Също така подходящо опаковани, кантучини е отличен подарък. Споделете рецептата с приятелите си!