Ичли - турски кюфтета с плънка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Ичли - турски кюфтета с плънка
Ичли - турски кюфтета с плънка
admin
Добавена от: admin
20086
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За плънката:

300 гр. говеждо месо
1 глава лук, нарязана на кубчета
половин шепа орехи, нарязани
1/2 ч.л. червен пипер
сол, черен пипер
1/2 ч.л. шарена сол/чубрица

За черупката:

400 гр. говеждо месо, нарязано на кубчета
1 червена пипрка, нарязана на кубчета
230 гр. булгур
1 глава лук, нарязана на ситно
3 супени лъжици пюре от домати
сол, черен пипер

Първо пригответе плънката. В тиган загрейте малко олио и сложете лука да се запържи. Когато омекне, прибавете каймата и оставете да се изпържи и тя. Щом месото стане кафяво, добавете подправките и разбъркайте цялата смес. 
За черупката: в кухненски робот или блендер поставете месото и пиперката и ги смеете, докато всичко се превърне на паста. Поставете булгура в купа и го залейте с вряла вода (както кус-кус). Когато набъбне добре, хубаво изцедете, поставете в чист съд и добавете пюрето от месо и чушки, пюрето от домати, лука и подправките. С ръка измесете цялата смес около 10 минути, за да се съедини всичко. 
Пълнене: 
С малка чаена лъжичка вземете от сместа (за черупката) и я поставете върху дланта си. С лъжичката хубаво загладете сместа, а след това с пръст направете дупка в средата, като на снимката. 


Дупката запълнете с една чаена лъжичка от плънката с кайма и след това затворете кюфтето. Омесете го с длани, така че да стане гладко и леко изтеглено в краищата, като на снимката. 


Готовите кюфтета подредете в чиния, като се стараете да не се допират, и ги поставете във фризера да се стегнат. Когато хубаво се замразят, ги извадете от фризера, оставете само 5 минути, за да се отпуснат, и ги изпържете в голямо количество горещо олио. Готови са, когато започнат да получават красив тъмно кафяв цвят.


Готовите пълнени кюфтета поставете в чиния с кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. От тази рецепта ще ви излязат 22 кюфтета. Сервирайте с малко лимонов сок и шарена сол.


Съвети: Пълненето на кюфтетата трябва да става много бързо, защото ако булгурът се мачка прекалено с ръка, ще започне да се разпада.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft