И аромат, и вкус! Този кекс си е чиста десятка! Децата ядат по три парчета и още искат:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
И аромат, и вкус! Този кекс си е чиста десятка! Децата ядат по три парчета и още искат:
И аромат, и вкус! Този кекс си е чиста десятка! Децата ядат по три парчета и още искат:
169738
И аромат, и вкус! Този кекс си е чиста десятка! Децата ядат по три парчета и още искат:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много вкусен и декоративен кекс , който ще ви спечели и с аромат, и с вкус. Прави се много лесно и просто и има много впечатляващ и богат вид, който краси всяка трапеза. Не е нужно да го правите само за специални поводи, страхотен е за почерпка през уикенда. Ето как да си приготвите нашия Шарен кекс с пълнеж :

Шарен кекс с пълнеж

Продукти: 

200 г брашно

1 чаена лъжичка бакпулвер

1 супена лъжица какао на прах

80 г пудра захар

1 ванилова захар

1 щипка сол

1 яйце

100 г размекнато масло

Пълнеж: 

150 г разтопено масло

750 г крема сирене

200 г пудра захар

1 ванилов пудинг

3 яйца

2 лимона - настъргана кора

1 супена лъжица какао на прах

За глазурата: 

50 гр.

бял шоколад

1 супена лъжица олио

50 гр. шоколад по избор

Приготвяне: 

Смесете бакпулвера с брашното, добавете последователно останалите съставки и разбъркайте с миксер. Трябва да се получи гладко и меко тесто.

Увийте го в прозрачно фолио и оставете да престои около 40 минути. След това го извадете и оформете като руло. Поставете го в намаслена форма (26 см) и го притиснете в нея. Разтопете маслото и го охладете.

тесто в кексова форма

Разбийте крема сиренето със захарта, пудинга, яйцата, маслото и лимоновата кора. Трябва да се получи еднородна смес. Прехвърлете около 2/3 от сместа във формата. Пресейте какаото и го добавете към останалата 1/3 от сместа.

пълнен кекс

Изсипете тъмната част върху светлата и оформете с лъжица нещо като спирала през двата слоя, за да получите мраморен ефект. Сложете да се пече на долно ниво в предварително загрята фурна на 170 градуса, за около 60 минути. Оставете сладкиша във формата на изключена фурна за още 15 минути.

кекс с пълнеж

Ако е необходимо, отделете кекса от краищата с нож и извадете сладкиша върху поднос. Нарежете белия шоколад и го разтопете на водна баня с малко олио, след което залейте с получената глазура сладкиша. Отгоре настържете шоколад по избор (млечен или черен).

шарен кекс

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft