2 патладжана
1 глава лук
2 кутии с червени домати
2 скилидки чесън
1 супена лъжица мед
200 гр. пармезан
1 опаковка кори за лазаня
сол
черен пипер
босилек
зехтин
олио
сос Бешамел
Обелете патладжаните и ги нарежете на дебели кръгли парчета. Покрийте плитка тава с хартия за печене, посолете патладжаните и ги поставете да се запекат във фурната при температура от 200 ° C.
В дълбок съд запържете лука, нарязан на малки парчета, и след като получи жълтеникав цвят, добавете чесъна, също нарязан на малки парчета. Запържете още 2 минути.
Прибавете доматите ,нарязани на кубчета. Добавете сол, черен пипер, мед и босилек. Гответе още 15 минути.
В огнеупорен съд, намазана с олио, поставете слой кори за лазаня на дъното на съда, след това слой от соса с домати, слой от печените патладжани и малко настърган пармезан.
Процедурата повтаряйте, докато изчерпате съставките. Завършете със слой кори.
Залейте лазанята със сос бешамел и настържете отгоре още пармезан. Уверете се, че всички листа от корите са добре покрити със соса.
Печете в предварително загрята фурна за 20 минути на 200 ° C. След като е готова, оставете лазанята да се охлади, преди да я нарежете и поднесете.