И Бъдни вечер няма как да мине без боб в гърненце, разбира се!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
И Бъдни вечер няма как да мине без боб в гърненце, разбира се!
И Бъдни вечер няма как да мине без боб в гърненце, разбира се!
alex
Добавена от: alex
18508
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.л. Джоджен
4-5 с.л. Олио
1.2 стрък Праз
1 глава Лук
2 ч.ч. Бял боб
1 с.л. Червен пипер
1 бр. Моркови

Бобът се накисва във вода за една нощ. На сутринта се измива под течаща вода и се изсипва в дълбоко глинено гърне с капак. Лукът и морковът се нарязват на дребно и се добавят към боба. Подправките и половината олио също се слагат и се разбъркват.

Гърнето се слага във фурна или на котлон да ври, докато фасулът омекне. Останалото олио се сгорещява в дълбок тиган и в него се запържва ситно нарязаният праз. Прибавя се червеният пипер при непрекъснато бъркане. Сипват се и 2 черпака от сварения фасул.

Съдържанието на тигана се връща в гърнето. Разбърква се и се осолява на вкус. Оставя се да ври още 10-ина минути. Листенце магданоз би стояло чудесно като декорация преди поднасяне.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft