И бързина, и вкус! Ябълков сладкиш БЕЗ захар и без брашно - просто смесваш и слагаш да се пече:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
И бързина, и вкус! Ябълков сладкиш БЕЗ захар и без брашно - просто смесваш и слагаш да се пече:
И бързина, и вкус! Ябълков сладкиш БЕЗ захар и без брашно - просто смесваш и слагаш да се пече:
105410
И бързина, и вкус! Ябълков сладкиш БЕЗ захар и без брашно - просто смесваш и слагаш да се пече:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако имате три ябълки и малко овесени ядки, не пропускайте и пригответе този бърз и здравословен ябълков сладкиш , който ще ви удиви с вкуса си. Сигурно имате всички останали продукти в кухнята, просто ги смесете и сложете сладкиша да се пече. След това просто го поръсете с пудра захар и сервирайте.

Цялата къща ще заухае неустоимо, така че половината тава се изяжда веднага, докато е още топъл. Ако го покриете с вкусен ванилов крем и го украсите с бита сметана, можете да го сервирате и като торта за специален повод. Всички ще бъдат възхитени. Ето какво ви трябва за този невероятно лесен и вкусен Ябълков сладкиш без захар и без брашно :

диетичен ябълков сладкиш

Здравословен ябълков сладкиш

Продукти: 

  • 3 големи ябълки (изберете по-меки)
  • сокът от половин лимон
  • 100 мл вода
  • 80 г стафиди
  • 80 г смлени орехи
  • 1 щипка сол
  • 3 яйца
  • 100 мл олио
  •  220 г овесени ядки
  • 1 пакетче бакпулвер (10 г)

Приготвяне: 

Първо пригответе ябълките. Измийте ги добре (обелете ги, ако са пръскали), след което ги нарежете на тънки филийки с големина на хапка, може и по-малки (по-късно парчетата ще се режат по-лесно). Залейте ги със сока на половин лимон, за да не потъмняват и разбъркайте.

ябълки

нарязани  ябълки

След това добавете стафидите (ако искате да обогатите вкуса им, оставете ги да престоят 15 минути в портокалов сок или ром, за да набъбнат малко, след което ги пасирайте). Стафидите съдържат естествени, здравословни захари и се смята, че спомагат за поддържането на здравето на дихателната система и белите дробове.

Залейте със 100 мл вода и разбъркайте. Следват орехите, които трябва да натрошите малко на ръка или в блендер с няколко пулса. В отделна по-дълбока купа счупете три яйца и ги разбийте с кухненска бъркалка.

смес за сладкиш

Изсипете разбитите яйца в сместа от ябълки и орехи, добавете 100 мл олио, след което разбъркайте, за да се разпределят равномерно всички съставки. След това добавете щипка сол и 220 г овесени ядки, предварително смлени в блендер.

натрошени ядки

сладкиш във форма

Накрая добавете бакпулвера и разбъркайте, за да се разпределят съставките равномерно. Подгответе форма за торта с гъвкав ринг, намажете дъното и стените с масло, след което изсипете вътре получената смес (постепенно, част по част).

овесена смес във форма

Разстелете и заравнете с лъжица, за да няма празни места. Печете в загрята фурна на 180 градуса за 40-45 минути. Проверете с клечка за зъби. 

ябълков сладкиш

Оставете малко да изстине, след което поръсете с пудра захар и сервирайте. 

ябълков сладкиш с пудра захар

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft