Тази риба “Ропотамо” е една от най-вкусните рецепти за приготвяне на риба
Предлагаме ви рецептата за чудната риба “Ропотамо”. Толкова вкусна става, че и хора, които не обичат много риба и морски дарове, си облизват пръстите.
Трябват ни две скумрии, една глава лук, един морков, една трета чаша боб или грах, една червена чушка, две-три кисели краставички, 300 грама доматен сок, три-четири лъжици олио, две лъжици брашно, един дафинов лист, черен пипер, сол на вкус.
Първо трябва да си нарежем на едро лука и да го задушим в олиото, заедно с моркова, който сме нарязали на тънки шайби.
След това към тях си наливаме доматения сок и слагаме също нарязаната вече на ивици чушка.
Прибавяме и киселите краставички, които пък сме нарязали на тънки парченца. А заедно с тях мятаме вътре и граха. Доливаме си около един литър вода в съда и оставяме така на котлона.
След около 20-ина минутки си слагаме вътре и самите скумрии, които преди това сме измили и нарязали на едри шайби. Подправяме с необходимите подправки и оставяме отново да се готви.
Трябват му около десетина минути приблизително, преди да се прибави и размитото с водичка брашно. Тази риба става пленителна на вкус и рядко може да й устои някой.
Винаги се получава чудесно и няма начин да сбъркате ако следвате указанията за приготвянето й.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!