Имате нужда само от 6 съставки, за да направите тази йогурт торта с кайсии . Този сладкиш с кисело мляко и кайсии е истински летен хит, който трябва да опитате. Освен кайсии можете да използвате и всякакви други плодове, като процедурата по приготвяне остава същата.
Плодовете (особено кайсиите) придават сладостта на този сладкиш, крема сиренето (маскарпоне) и киселото мляко му придават кремообразната структура. Това е един превъзходен летен сладкиш , който освен че ще ви подслади, ще ви зареди с полезни витамини и минерали, спомагащи за правилното функциониране на организма.
Ако сте любители на кайсиите, трябва да знаете, че те са отговорни за мекотата на кожата и косата ви, но и много помагат за запазване здравето и качеството на визията ви. Освен всичко друго, те предотвратяват риска от сърдечни заболявания.
Насладете се на този летен плод, но не забравяйте да счупите няколко ядки и да хапнете вкусните и лечебни ядки. Ето какво ви трябва, за да направите нашата кремообразна торта с кайсии и кисело мляко :
Йогурт-торта с кайсии
Продукти (за форма за торта с диаметър 18-20 см):
7 кайсии
1 кофичка гъсто кисело мляко (250 г)
1 чаша крема сирене (маскарпоне, филаделфия или др.)
100 г нерафинирана захар (или обикновена)
3 цели яйца
40 г нишесте
Приготвяне:
Измийте добре кайсиите под течаща студена вода, след което ги разполовете и отстранете семките. Нарежете ги на четвъртинки или по-малки парчета по желание.
Застелете форма за торта (18-20 см) с хартия за печене отдолу и отстрани.
Разстелете две трети от кайсиите на дъното на формата (да покрие цялото дъно).
В дълбока купа се слагат гъстото кисело мляко (или заквасена сметана), маскарпонето (по желание крема сиренето), захарта, яйцата и нишестето.
Разбийте с кухненска (тел) бъркалка, докато всички съставки се смесят добре и се получи равномерна, гладка и хомогенна смес без бучки.
Изсипете получената смес във формата, а отгоре разпределете останалите парчета кайсии.
Така приготвеният сладкиш се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.
Оставете изпечения сладкиш да се охлади до стайна температура, след което охладете за няколко часа или за предпочитане цяла нощ в хладилник, преди да сервирате.