Този десерт с кисело мляко е идеален, когато навън е много горещо, но и през зимата няма да му "простите". Ангелската торта с кисело мляко е идеалният бърз сладкиш. Не е нужно да стоите дълго на котлона, достатъчно е да смесите съставките за две-три минути и да ги комбинирате в еднородна смес, която след това изсипете във форма и изпечете.
Резултатът е освежаващ и кремообразен десерт , а всеки, който го опита, ще ви помоли за рецепта. Ако искате да го подсладите, можете да добавите още захар към киселото мляко. По желание може да го гарнирате с пресни плодове или такива от компот - още по-свежо става!
Ангелска торта с 3 съставки
Продукти:
400 г гъсто кисело мляко
4 яйца
40 г царевично нишесте
Приготвяне:
Изсипете киселото мляко в по-дълбок съд и го разбъркайте за кратко с бъркалка. След това добавете четири яйца, след което ги комбинирайте с киселото мляко.
Добавете пресятото царевично нишесте към гладката смес, след което продължете да разбивате, докато получите хомогенна смес. Изсипете сместа във форма за торта с диаметър 18 см, предварително постлана с хартия за печене.
Потупайте формата няколко пъти, за да премахнете всички мехурчета от сместа и да я разпределите равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около половин час до 40 минути.
Извадете изпечения сладкиш от фурната и изчакайте да изстине напълно, преди да го извадите от формата и да отстраните хартията. След това можете да го сервирате. Много е вкусно за хапване по този начин, а по желание може допълнително да се поръси с пудра захар или плодов сос.
Да ви е сладко!