Пресните готови кори се разгъват внимателно. Върху най-горната се намазва обилно масло, ръси се от плънката (всичко от нея се смесва в купичка предварително) и най-отгоре се разстила пласт от суровия пресен кадаиф. Теглето го внимателно, с две ръце, равномерно, до самия край на корите. Количеството е около една шепа на руло. Хванете горните 2 кори с плънката и кадаифа и ги навийте на руло. Намажете обилно следващата кора с масло, сложете рулото върху нея и заедно с още една кора го навийте отново - едно руло се завива с 4 кори. Получават се няколко - 5 или 6 - дебели рула, които може да нарежете на големи или малки парчета. Нареждат се в намазнена тавичка и се пекат 30 минути на 180 С (370 F) или докато получат златист цвят.
Междувременно от зададените продукти се сварява за 10 минути сиропът - не пропускайте бахара, той после не се усеща. Изчакайте да се поохлади малко и залейте баклавата. Може да я сервирате след час, но най-хубава е на следващият ден.
Кадаиф баклава
22 Декември 2011
21121
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари