Кадаиф
22 Декември 2011
16265
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г готов кадаиф
мляна канела
200 г орехови ядки
250 г краве масло
1 л вода
600 г (3 пълни ч. ч.) захар
2 с. л. лимонов сок
1 белтък
Кадаифът се слага в намазана с масло тава и се наръсва със счуканите орехови ядки и малко канела. Залива се с разтопеното масло и се пече до зачервяване. Оставя се да охлади напълно.
Приготвя се сироп, като 20 минути се вари 1 л вода със захарта. Сваля се от огъня, прибавя се лимоновият сок и се охлажда леко. Студеният кадаиф се залива с него. Щом се напои добре, се украсява се с белтъка, разбит на сняг с малко пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари