КАДИФЕН ванилов крем - друг не използвам! И за украса, и за пълнеж - пухкав и вкусен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
КАДИФЕН ванилов крем - друг не използвам! И за украса, и за пълнеж - пухкав и вкусен:
КАДИФЕН ванилов крем - друг не използвам! И за украса, и за пълнеж - пухкав и вкусен:
50977
КАДИФЕН ванилов крем - друг не използвам! И за украса, и за пълнеж - пухкав и вкусен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В тази статия ще намерите рецептата за най-качествения ванилов крем , който е изключително вкусен и подходящ за всякакъв вид сладкиши - торти, пасти, еклери...

Ще имате голям успех с тази рецепта. Кремът е с консистенция на кадифе и няма торта, която този крем не би изстрелял право в десятката!

Ето и необходимите продукти за Кадифен крем за торти и сладкиши :

Кадифен ванилов крем

Продукти:

400 мл прясно мляко

400 мл 35% заквасена сметана

100 мл кондензирано мляко

3 яйчни жълтъка

5 супени лъжици обикновено брашно

80 г кристална захар.

100 g масло

Няколко капки ванилова есенция

Приготвяне:

Загрейте млякото, заквасената сметана и кондензираното мляко на слаб огън. Смесете жълтъците със захарта в купа.

Към почти горещото мляко добавете брашно и разбъркайте добре, за да няма бучки.

Когато млякото започне да ври, дръпнете съда настрана и добавете яйцата със захарта и разбъркайте добре. Върнете на слаб огън и бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти.

Когато кремът се сгъсти, отстранете от огъня и добавете ваниловата есенция и оставете крема да изстине.

Когато се охлади до стайна температура, добавете омекналото масло. Разбийте до идеалната консистенция за торта.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft