Това е не просто вкусен, а божествено вкусен десерт ! Стърганият чийзкейк е едновременно кадифено нежен и хрупкав по един неустоим начин. Невероятно вкусен и много лесен за приготвяне - ще се убедите сами, а продуктите са достъпни за всички.
Кадифен стърган чийзкейк
Продукти:
За тестото:
230 гр. брашно
110 гр. масло
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. какао
2 с.л. пудра захар
2 с.л. прясно мляко
За пълнежа:
500 гр. фино крема сирене
2 яйца
150 гр. пудра захар
1 с.л. царевично нишесте
1 с.л. ванилова захар
1 с.л. лимонова кора
Приготвяне:
Първо трябва да загреете фурната до температура от 175 градуса.
Намажете тава за печене с масло и поръсете с брашно. В голяма купа смесете брашното с бакпулвера.
След това добавете масло, какао, захар и мляко.
Оформете топка тесто и поставете във фризера за 1-2 часа, за да направите тестото възможно най-твърдо за настъргване.
В купа разбийте с миксер крема сиренето, жълтъците от яйцата, настърганата лимонова кора, ваниловата захар и нишестено. Разбивайте най-малко 2 минути.
В отделна купа разбийте белтъците, докато се образува твърд сняг, но не прекалявайте, за да предотвратите утаяването.
Смесете белтъците с крема. Извадете тестото от хладилника и разделете на 2 части, едната от които настържете на едро ренде.
Разпределете ненастърганото тесто върху формата. След това разпределете равномерно пълнежа от крема сирене.
Отгоре покрийте със слой настъргано тесто.
Печете около 45-50 минути. Охладете и сервирайте.
Приятен апетит!