Първо се сварява сиропът, за да изстине, докато се правят кадънките.
Поставя се 1 литър мляко на огъня да заври. Щом заври, се добавят 3 супени лъжици олио, сваля се настрана и малко по малко се добавя грисът, като се бърка постоянно, за да не се образуват бучки. Връща се на слаб огън и се бърка още малко до гъста смес. Сместа се оставя да се охлади (да е хладка) и се добавят яйцата - едно по едно, като след всяко се разбърква добре, а след това - и бакпулверът. С мокри ръце се правят топки, сплескват се леко и се редят в намазана с олио тава.
Поставят се в предварително загрята фурна на 200 градуса за първите 15 минути, а след това фурната се намалява на 150 градуса. Пекат се около 25 минути, за да получат красив златист цвят. След това фурната се изключва и кадънките се оставят вътре още 1 минута, преди да се извадят. Заливат се със студения сироп, докато са горещи. Оставят се хубаво да попият сиропа.
Кадънки - лесни сиропирани сладки от Ориента
6 Май 2015
160370
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари