1 супена лъжица маргарин
3 супени лъжици пудра захар
120 гр. оризово брашно
30 гр. нишесте
1200 мл прясно мляко
200 гр. пудра захар
2 пакетчета ванилова захар
Канела
Плодов сос или конфитюр
Съдът, в който ще печете десерта, трябва да е покрит добре с маргарин. Поръсете го и с 3 супени лъжици пудра захар. Поставете го във фурната на 180 градуса и печете 7-8 минути, докато захарта се карамелизира. След това я оставете да изстине напълно.
Междувременно пригответе пудинга: в тенджерка поставите оризовото брашно, нишестето, захарта и ваниловата захар, след което бавно добавяйте мляко и постоянно бъркайте. Варете 15 минути, докато пудингът се сгъсти.
Свареният пудинг сложете в тавата с карамелизираната захар и печете на 160 градуса около 30 минути. Готовия пудинг извадете и поставете в голяма купа със студена вода (заедно с тавата, в която е печен). Така ще получите кремообразна текстура. Оставете за 10 минути.
Оставете охладения пудинг в хладилник няколко часа, после го поръсете с канела. Обърнете от тавата върху плоска чиния и украсете с плодов сос или конфитюр по избор.