Казан диби

вход през zajenata.bg
Казан диби
admin
Добавена от: admin
75040
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 ч.ч. прясно  мляко
2 ч.ч. захар
1с.л масло, за предпочитане овче (или с по-голяма масленост)
1 ч.ч. брашно
2 с.л нишесте
5-6 ванилии
канела
 

Намазва се незалепващ съд (от йенско стакло или тефлон) с маслото, поръсва се с 2-3 с.л. захар и се слагаме във фурната да се карамелизира. След това се изважда.
Разбъркват се брашното, нишестето и млякото, като се внимава да не се получат бучки и тази смес се загрява на ниска температура за 10 мин. при непрекъснато бъркане. Когато се получи смес с кремообразен вид, се добавя останалата захар и се бърка енергично за около 1-2 мин. Накрая се добавят ванилиите.
Сместа се изсипва в съда с карамелизираната захар и се пече в умерена фурна за около 20 мин. (зависи и от самата фурна и това колко карамелизиран искате да е сладкишът)
След като се извади от фурната, тавичката се слага в съд, пълен със студена вода, за поне 10 мин. След като напълно изстине, внимателно се обръща съда с казан-дибито и се поръсва с канела. Реже са на квадратни парчета.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft