Намазва се незалепващ съд (от йенско стакло или тефлон) с маслото, поръсва се с 2-3 с.л. захар и се слагаме във фурната да се карамелизира. След това се изважда.
Разбъркват се брашното, нишестето и млякото, като се внимава да не се получат бучки и тази смес се загрява на ниска температура за 10 мин. при непрекъснато бъркане. Когато се получи смес с кремообразен вид, се добавя останалата захар и се бърка енергично за около 1-2 мин. Накрая се добавят ванилиите.
Сместа се изсипва в съда с карамелизираната захар и се пече в умерена фурна за около 20 мин. (зависи и от самата фурна и това колко карамелизиран искате да е сладкишът)
След като се извади от фурната, тавичката се слага в съд, пълен със студена вода, за поне 10 мин. След като напълно изстине, внимателно се обръща съда с казан-дибито и се поръсва с канела. Реже са на квадратни парчета.
Казан диби
7 Януари 2012
75040
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари