Много хора страдат от болки в ставите, болки в мускулите и болки в гърба. За щастие, природата ни е дала джинджифила , който е мощно средство, съдържащо множество ползи за здравето.
Ето как да си го приготвите, за да увеличите още повече неговите лечебни свойства!
Хората използват джинджифила като подправка в готвенето, която намалява и облекчава симптомите на настинка, грип, кашлица. Освен това джинджифилът е много полезен за кръвообращението и е отлична превенция срещу рак. Необходимо е също така да се отбележи, че джинджифилът е в състояние да намали нивото на лошия холестерол и високите нива на кръвната захар. Той е ефективно решение при гадене и подобрява храносмилането.
Холистичната медицина е използвала джинджифилът в продължение на векове за лечение на различни здравословни проблеми като висок холестерол, артрит, висока кръвна захар и стомашни проблеми.
Ние ще ви представим един лек с мощни функции, който се приготвя от пресен джинджифил или джинджифил на прах, лимонов сок и малко захар . Резултатите са поразителни!
Необходими продукти:
115 мл газирана вода
Няколко капки лимонов сок
450 мл филтрирана вода
200 грама обелен и ситно нарязан джинджифил
225 грама захар
Лимонови резенчета
Начин на приготвяне:
На първо място, сварете филтрираната вода и след това добавете джинджифила. Намалете огъня и оставете да къкри още 5 минути. Оставете да престои 20 минути. Сега прецедете течността и я използвайте за сиропа.
Вземете отделен съд и разтворете захарта в чаша преварена вода. След това смесете половин чаша сок от джинджифил с 1/3 чаша сироп и половин чаша сода. Можете да добавите малко мед и лимонов сок. Насладете се на напитката!
Ползите за здравето от джинджифиловата напитка:
Както вече споменахме, джинджифилът има много ползи за здравето, като например: понижава нивата на холестерола и кръвната захар, подобрява храносмилането, лекува стомашното разстройство и също може да намали симптомите на настинка, да подобри кръвообращението и да бъде отлична профилактика срещу рак.