
За тестото: смесете двата вида брашно и солта, в хладката вода разтворете маята и добавете заедно с мекия маргарин в сместа от брашно. Можете да месите с миксер или на ръка. Месете няколко минути. Тестото трябва да бъде меко, лепкаво, но не добавяйте повече брашно. Оставете на топло да втаса.
За плънката: сухия хляб накиснете и изцедете, добавете в месото. Настържете ситно лука, добавете го към каймата заедно с яйцата и подправките, и разбъркайте добре.
Премесете тестото с малко брашно и разделете на две части. Всяка част разточете на правоъгълна кора около 30 х 35 см и нарежете на правоъгълници, около 12х15 см. Разпределете плънката върху правоъгълниците, оставяйки свободен ръб от 1 см. Намажете ръба с вода. Навийте правоъгълниците на рулца. Отгоре намажете с яйцето и ги поставете върху тава, покрита с хартия за печене.
След това включете фурната на 200 градуса и когато се затопли, поставете рулцата да се пекат - трябват им около тридесет минути.
Забележка: по желание може да поръсите кифличките със сусам или маково семе, преди да ги пъхнете във фурната.