Казвам ви - никога повече няма да пържа тиквички! Открих тази рецепта и сега никой у дома не иска друго:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Казвам ви - никога повече няма да пържа тиквички! Открих тази рецепта и сега никой у дома не иска друго:
Казвам ви - никога повече няма да пържа тиквички! Открих тази рецепта и сега никой у дома не иска...
28741
Казвам ви - никога повече няма да пържа тиквички! Открих тази рецепта и сега никой у дома не иска друго:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Чипс от тиквички, пържени тиквички, мусака от тиквички, кюфтета от тиквички, пълнени тиквички, пържени, варени, печени... Опитвала съм безброй комбинации преди, но за първи път ги приготвям по този начин - всички останахме във възторг с вкуса.

Опитайте тази рецепта, защото е много лесна и проста за приготвяне, а получавате много вкусно ястие, което е страхотна идея за закуска, вечеря или лека междинна закуска и дори може да се сервира като гарнитура.

Ето как да си приготвите най-вкусното и красиво Руло от тиквички с крема сирене :

Руло от тиквички с крема сирене

Необходими продукти за кората:

  • 2 средно големи тиквички
  • 5 яйца
  • сол и черен пипер на вкус
  • 40 г настърган пармезан

За плънката:

  • 200 гр.
крема сирене
  • 2 скилидки чесън
  • копър (пресен или сух)
  • който желае може да обогати с 8 тънко нарязани листа шунка или нещо на вкус
  • Начин на приготвяне: 

    Измийте добре тиквичките със студена вода, след което отстранете твърдите краища. Едната тиквичка (небелена) настъргваме на едро ренде, а втората тиквичка режем на тънки лентички-кръгчета. Нарежете я много тънко, може и с помощта на ренде.

    В отделна купа разбийте пет яйца с телена бъркалка. Добавете половин чаена лъжичка сол и половин чаена лъжичка смлян черен пипер (или на вкус). Добавете 40 г пармезан и настърганата тиквичка (не се отцежда).

    Разбъркайте с лъжица или шпатула, докато съставките се смесят. Сега можете да включите фурната да се загрее до 180 градуса. Намаслете леко тава с размери 25х35 см и я постелете с хартия за печене.

    Изсипете сместа от яйца и настъргани тиквички в подготвената тава и я разпределете равномерно. Заравнете, а отгоре подредете тънко нарязаните кръгчета от втората тиквичка.

    руло с тиквички

    Подредете ги така, че всяка предишна тиквичка да припокрива следващата наполовина. Поставете готовите тиквички в загрята фурна да се пекат за двадесет минути на 180 градуса.

    През това време в купа сложете 200 гр. крема сирене. Добавете ситно нарязани две скилидки чесън и две чаени лъжички пресен или сух бахар/копър (по-добре пресни, но може и сухи или друга подправка по ваш вкус)

    Разбъркайте плънката, докато съставките се разпределят равномерно. Извадете изпечените тиквички от фурната и ги извадете от формата за печене с помощта на хартията. Поставете друг лист хартия за печене върху кората от тиквички и оставете леко да се охлади.

    руло от тиквички

    След това внимателно обърнете и отстранете хартията, върху която се е пекла кората. Готовата плънка нанесете върху охладената кора и я разпределете равномерно по цялата повърхност.

    Подредете отгоре тънки резени филе или шунка (по желание), след което внимателно навийте рулото с помощта на долната хартия. Оставете в хладилника да се охлади и стегне поне час. След това можете да го нарежете и сервирате.

    руло от тиквички

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft