Кайзершмарн (палачинка по императорски)
25 Април 2012
65842
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Брашното, захарта, солта и жълтъците се разбъркват с млякото до получаване на еднородна гъста смес. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към тестото. Маслото се загрява до пяна в тиган, изсипва се сместа без да се бърка, посипва се със стафидите . Накрая се обръща и се допича на силна фурна. Накъсва се на парчета които се запържват за малко.
Подрежда се в чиния, посипва се с пудра захар и се сервира с компот или сладко от сини сливи или червено грозде.
Това е едно от традиционните и известни австрийски ястия.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари